Maaspoort 36

6001 BR Weert

Beschrijving

Prachtig winkel/horecapand te huur in het centrum van Weert!
Het pand heeft authentieke uitstraling en geheel naar wens in te delen!


Algemeen:

Het aangeboden object is ruim van opzet en met haar markante front een kenmerkend punt in deze straat. Halverwege de ruimte is de ruimte uitgevoerd met een 'split-level' verdieping naar boven en een naar lager niveau hierdoor wordt het netto oppervlak aanzienlijk vergroot. Middels de verhoging komt men uit in de achtergelegen bedrijfsruimte welke tevens is uitgerust met een overheaddeur welke via de zijkant van het object bereikbaar is. Achter de bedrijfsruimte is buitenruimte gerealiseerd welke tevens gebruikt zou kunnen worden voor terrasdoeleinden. 

Historie:

Woonhuis van Weerter architect Pierre Weegels
Iets meer dan een halve eeuw geleden stierf de architect. Tussen 1930 en 1966, het jaar dat hij overleed, ontwierp hij een enorme hoeveelheid woningen, bedrijfsgebouwen, scholen en kerken in de regio Weerterland. Zijn oeuvre kenmerkt zich door een enorme diversiteit. Enkele bouwwerken zijn door sloophamer verwoest, andere zijn gelukkig bewaard gebleven. Pareltjes die nog overeind staan, zijn de Gerarduskerk in Nederweert-Eind en openluchttheater De Lichtenberg en het Fatima Huis in Weert.

Als eerbetoon en herinnering aan Weegels kreeg de gerenoveerde pastorie-woning naast het Fatima Huis eind vorig jaar zijn naam toegekend.

Indeling object:

Winkel/Horecaruimte: 
Het object van ca. 303 m2 is speels ingedeeld met verticale splitsing van het object waardoor het vloeroppervlak uitermate gunstig kan worden gebruikt. Bij binnenkomst zal men op begane grond niveau het object betreden waarna een half verdiept niveau alsmede een half verhoogd niveau voldoende mogelijkheden bieden om zitplaatsen te creëren. Het begane grond gedeelte is circa 133 m2 groot en kan dienst doen als entree en ontvangst ten behoeve van de horecagelegenheid alsmede behoort dit gedeelte tot het verkoopvloeroppervlak. Daarnaast biedt deze verdieping een perfecte mogelijkheid om een bar te realiseren. De plafonds zijn uitgevoerd in stucwerk en de verlichting geschiedt middels TL-armaturen. Vanuit deze ruimte is er toegang tot de separaat gelegen kantoorruimte, toilet alsmede personeelsruimte van in totaal ca. 37 m2. 

Het gedeelte welke half verdiept is gesitueerd is ca. 85 m2 groot en is afgewerkt met een tegelvloer waarbij de wanden uitgevoerd zijn in kalkzandsteen en afgewerkt middels schilderwerk. Tevens biedt deze half verdiepte ruimte toegang tot het achtergelegen magazijn (secundaire ruimte). 
Het half verhoogde gedeelte is eveneens ca. 85 m2 groot en waarbij het plafond is afgewerkt middels systeemplafond. Tevens is er op deze verdieping een split-unit airco gesitueerd wat het verblijf van uw gasten nog aangenamer maakt. 

Bedrijfshal: 
Deze multifunctionele ruimte van ca. 172 m2 kan dienst doen als unieke versterking van de horecafaciliteiten van de voorgelegen ruimte. Door de ruime opzet van deze ruimte is deze ruimte geschikt te maken voor diverse (versterkende en aanvullende) horecadoeleinden. Deze ruimte is gesitueerd aan de achterzijde van het object en geniet door een handmatig bedienbare overheaddeur een separate toegang ten opzichte van de voorgelegen horecaruimte. De vloer is afgewerkt met een betonvloer, waarbij de muren middels gevelbeplating zijn afgewerkt. Deze ruimte biedt daarnaast toegang tot een geheel verharde binnenplaats door middel van een loopdeur.  

Voorzieningen:

- Gas/water/elektra voorzieningen zijn aanwezig; 
- Verwarming horecagedeelte middels radiatoren; 
- Personeelsruimte voorzien van pantry; 
- Het object beschikt over twee gasgestookte CV-installaties (Merk: Radson); 
- Alarminstallatie; 
- Brandblussers; 
- Systeemplafond; 
- Verlichting; 
- Toiletgroep.

Parkeren:

Op eigen terein is er mogelijkheid om te parkeren aan de rechterzijde van het pand. Er zijn tevens voldoende parkeervoorzieningen aan de voorzijde. Op de Maaspoort geldt betaald parkeren, conform de tarieven van de gemeente Weert. Winkeliers in de binnenstad kunnen een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente Weert.

Gebruiksmogelijkheden:

Het perceel valt onder het vigerende bestemmingsplan 'Centrum 2009' met de enkelbestemming "centrum" waarbij horeca van de categorie 1 is uitgesloten. Hieronder vallen cafés, bars etc. Horeca van categorie 2 (restaurant e.d.) zijn derhalve wel toegestaan. Het bestemmingsplan ligt bij ons op kantoor ter inzage en eveneens op te vragen via  

Ligging:

De Maaspoort biedt plaats aan een breed publiek, zo zijn landelijke retailers als Action en supermarktketen Jan Linders gevestigd aan deze straat maar ook diverse lokale ondernemers.  
De Maaspoort is van oudsher dé toegangsstraat naar het kernwinkelgebied van Weert en kent een hoog traffic gehalte met parkeermogelijkheden aan de straat.  
De bereikbaarheid is goed, zowel met eigen vervoer, alsmede openbaar vervoer. Op loopafstand is een bushalte gelegen en ook het NS-station is te voet bereikbaar op circa 10 minuten loopafstand. 
Weert is het kruispunt tussen Brainport en de toegangspoorten tot het Europese wegennet. Weert staat daarom beter bekend als de Poort van Limburg. Weert biedt volop kansen voor ondernemers en huisvest om die reden een breed palet aan verschillende ondernemers. Dit beeld wordt gekenmerkt binnen de Maaspoort. 

Huurprijsindexering:

Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Huurtermijn:

Bespreekbaar.

VVO Totaal: 546,40 m2
BVO Totaal: 623,43 m2

Voor meer informatie en beschikbaarheid kunt u contact opnemen middels de contact pagina of:

 +31 (0)495 579 990 of  info@wulmsvastgoed.nl

Kenmerken
Adres Maaspoort 36
Postcode en plaats 6001 BR Weert
Type pand WINKEL/HORECA
Wulms Vastgoed info@wulmsvastgoed.nl +31(0)495 579 990 Contact opnemen
ThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnail